ARMIN ROSIN_trombó 

Després de vint anys d’activitat com a primer trombó solista en l’orquestra Simfònica de Bamberg i en l’orquestra Simfònica de la Ràdio de Stuttgart, Rosin és, des de 1980, catedràtic de trombó en l’Escola Superior de Música de Stuttgart, on també ensenya música de cambra als instrumentistes de vent.

Entre els solistes de trombó de tot el món, Armin Rosin ocupa un lloc especial com a pioner del repertori modern. En la dècada dels 70 va enregistrar el primer disc del món amb concerts de trombó, i després en va enregistrar 15 més, entre els quals hi ha algunes de les 60 composicions que van ser escrites per a ell.

La seua dedicació i interés per l’instrument, que també va introduir en les sales de concerts, i per la música contemporània, li van valdre la inclusió en el Diccionari Riemman de la Música, i també el càrrec d’Acadèmic de les Ciències i de les Arts de Munic.

Ha treballat davall la direcció dels grans Mestres de la música, com ara Sir Georg Solti, Herbert von Karajan, Karl Böhm, Sir John Barbirolli, Sir Neville Marriner, etc.

Els crítics opinen que el Professor Rosin és el solista de trombó més important de tot Europa. Ha realitzat gires de concerts per tot Europa, Corea, Xina, Japó, Estats Units, Àfrica, Israel, etc.

Els seus alumnes de l’Escola Superior de Stuttgart provenen de més de 15 països del món, i hui toquen en les orquestres més importants d’Alemanya, Israel, Japó, etc.

JOSEP VICENT GINER_orgue

Organista i clavecinista nascut a Dénia en 1970. Inicia els seus estudis d'orgue amb el professor holandés Rynko Ottes. Contínua la seua formació en els Conservatoris Superiors de Música de Barcelona i de Múrcia, amb els professors Josep M. Mes i Bonet (orgue) i Javier Artigas (clavecí), i en la Facultat de Música i Art Dramàtic de Viena (Àustria), amb el professor Michael Radulescu (orgue) i Karl Östereicher (direcció d'orquestra).

Finalitza els estudis superiors amb les màximes qualificacions en ambdues especialitats, orgue i clavecí, cal destacar el Premi Extraordinari fi de carrera d'orgue en el conservatori del Liceu de Barcelona; el segon premi en el Concurs Permanent de Jóvens Intèrprets de Joventuts Musicals Espanyoles realitzat a Sevilla en 1992; el grau acadèmic “Magister Artium” de la Universitat de Viena, amb la qualificació de cum Laude, i el Premi al Mèrit Artístic del Ministeri de Ciència i Cultura Austríac.

És invitat regularment a participar en festivals, tant en la Península Ibèrica com a Europa, com a organista i clavecinista solista, on oferix programes de música renaixentista, barroca, romàntica, contemporània i de cambra. És director dels Cors de veus blanques de Dénia i Pedreguer. Ha realitzat enregistraments per a Ràdio 2 Clàssica, Canal 9, Catalunya Música, WDR 3, etc.

Actualment està realitzant l’enregistrament d'una col·lecció de discos compactes per a Produccions Ciutat Barroca, amb el títol “Colecció Instrument Rei”, el primer dels quals, dedicat al romanticisme, ha sigut realitzat amb el gran orgue Cavaillé-Coll de la Basílica de Santa M. del Cor de Sant Sebastià.

És membre del grup de cambra Accademia Arcadia, del Trio Joan Baptista Comes. Col·labora regularment amb l'orquestra de València i amb la Real Filharmonía de Galícia. És director artístic del festival internacional d'orgue, que se celebra anualment, en l'Església de la Santa Cruz de Pedreguer (Alacant).

És professor d'Estètica i d’Història de la Música al Conservatori Superior de Música de València.

DANIEL OYARZÁBAL_orgue

Va nàixer a Vitòria-Gasteiz en 1972. Inicia la seua educació musical als cinc anys. Després dels seus estudis de piano i percussió en el Conservatori Jesús Guridi de Vitòria, orienta la seua trajectòria cap a la música antiga, obtenint finalment Premi d'Honor en grau superior de clavecí i orgue amb Javier Sarasúa i Jose Ignacio Sanz. Es trasllada a Viena a estudiar orgue i instruments històrics amb Thomas Schmögner en el Konservatorium der Stadt Wien i posteriorment es diploma en clavecí amb Patrick Ayrton i obté el Postgrau en orgue amb Jos van der Kooy en el Koninklijk Conservatorium de La Haia.

En 1991 és Finalista i Premi Especial de la Premsa en la Mostra Nacional per a Jóvens Intèrprets a Eivissa, en 1998 obté el Primer Premi en Improvisació en el Concurs Internacional de Música de Roma, en 2001 resulta semifinalista en la I edició del Concorso Internationale di Organo di Battipaglia (Nàpols), i al setembre de 2002 és guardonat amb el Tercer Premi en la XIX edició del prestigiós Concurs Internacional d'Orgue de Nijmegen (Holanda).

Participa en nombrosos concerts i festivals, com ara el “Festival de Música Religiosa de Conca”, el “Festival Bach” i la “Quinzena Musical de Sant Sebastià”, el “Festival Internacional d'Orgue Contemporani de Santa Anna Baumgarten”, el “Festival Schoenberg de Viena” i el “Festival d'Orgue de la Westerkerk d'Amsterdam”, entre altres. A més a més, col·labora  amb les Orquestres Simfòniques de Bilbao i d'Euskadi, Capilla Peñaflorida, Viener Moteten Chor, Merlí Ensemble (Europe Chamber Orchestra) i Ensemble en dulci jubilo, oferint concerts a França, Alemanya, Suïssa, Holanda, Àustria, Finlàndia, Noruega, Suècia, Itàlia i Japó.

Col·labora assíduament en la difusió de la música contemporània, així com en l'estrena d'obres de compositors actuals, i és director artístic del “Festival d'Orgue de Tardor d'Àlaba” per a jóvens intèrprets.

En l'actualitat assistix regularment a classes amb Hans Fagius, a Copenhaguen, per a perfeccionar-se en el repertori de Bach; i amb Pieter van Dijk, en Amsterdam, per a perfeccionar-se en el repertori anterior a Bach i la música del segle XX.

LUIS F. DELGADO PEÑA_trompa/trompa natural

Natural de Màlaga, en el Conservatori Superior d’esta ciutat realitza els estudis, ampliant-los més tard en el Conservatori nacional de Versalles (França) amb el professor Daniel Bourgue (Trompa solista de l'Òpera de París), al final dels quals obté un Primer premi i Premi d'Honor fi d'estudis.

En 1992 és premiat en el concurs Nacional de Joventuts Musicals d'Espanya i un any més tard és invitat com a solista al Col·loqui de trompes francesos, celebrat a Bordeus.

Acompanyat per orquestres com: l'Orquestra del Conservatori de Versalles, l'Orquestra Ciutat de Màlaga, l'Orquestra Manuel de Falla i l'Orquestra de la Universitat de Passau, ha interpretat la Suite per a Trompes de Telemann, el Concert per a dos trompes de Haydn, el Concert per a trompa NÚM. 2, 3, i 4 de Mozart i el Concert núm. 1 de Haydn.

En el capítol orquestral, ha sigut primer trompa de l'Orquestra Ciutat de Màlaga i de l'orquestra de Jóvens del Mediterrani, i ha col·laborat amb l'Orquestra de RTVE, l'Orquestra del Teatre del Liceu de Barcelona, l'Orquestra de Còrdova, l'orquestra Ciutat de Granada i l'Orquestra Barroca de Sevilla.

Forma part de diferents agrupacions de cambra, i ha actuat com a solista per diferents països com ara França, Itàlia, Alemanya, Holanda, Tunis i Noruega.

En l'actualitat ocupa la Càtedra de Trompa del Conservatori Superior de Sevilla, i col·labora habitualment amb la Reial Orquestra Simfònica de Sevilla i amb l'Orquestra de Cadis.

MIGUEL ÀNGEL GARCIA_orgue

Natural de Puente Genil (Còrdova), inicia els seus estudis musicals en el Conservatori Superior de Música de Còrdova, i després es trasllada a Sevilla. En el conservatori d'esta ciutat cursa els estudis d'Orgue, davall la direcció de José Enrique Ayarra, i els estudis de Composició, amb Manuel Castillo.

Des de 1991 està en possessió del Diploma Superior d'Orgue i del Títol de Professor de Solfeig i Teoria de la Música; també ha obtingut, per unanimitat, Primers Premis d'Honor en les ensenyances d'Orgue i Harmonia.

Ha oferit nombrosos recitals a Espanya, Alemanya, Itàlia i Portugal, ara en qualitat de solista, ara formant part d'agrupacions de cambra. Col·labora regularment amb la Reial Orquestra Simfònica de Sevilla i amb l'orquestra de Còrdova.

És Director artístic i coordinador, entre d'altres, del Cicle d'Orgues Històrics de Lucena i del Cicle d'Orgues de Montilla, ambdós en la província de Còrdova, del Cicle de Concerts d'Orgue d'Almonte (Huelva), del Cicle d'Orgue de Chiclana de la Frontera (Cadis), i també és responsable de la parcel·la organística del cicle “Música en Quaresma” que organitza la Fundació Municipal de Cultura de l'Excel·lentíssim Ajuntament de Cadis.

Com a docent, ha desenvolupat la seua labor durant huit anys com a professor del Departament d'Harmonia en el Conservatori Superior de Sevilla. En l'actualitat és Professor d'Orgue del Conservatori Professional “Cristóbal de Mora-les” de Sevilla i organista titular de l'Església Parroquial de Sant Llorenç d'eixa mateixa ciutat.

FRANCISCO MARÍ_trompeta

Nascut a València l'any 1963. Va realitzar els estudis musicals en el Conservatori Superior de Música de València, amb els professors Asensio Magraner i Vicente Prats. Va finalitzar els estudis amb les màximes qualificacions i el Premi Extraordinari Fi de Carrera.

L'any 1982 va guanyar per concurs la plaça de trompeta solista de l'Orquestra Ciutat de Valladolid; en 1984, la de trompeta solista de la Banda d'Alacant, i, posteriorment la de trompeta solista de l'Orquestra de València.

Participa regularment en congressos i certàmens de prestigi com són els de Bremen, Munic.

Com a solista ha col·laborat amb les següents orquestres: Simfònica de Galícia, Ciutat de Palma, Ciutat de Valladolid, Orquestra de Cadaqués, Virtuosos de Moscou, Orquestra del Mediterrani, Orquestra Andalusa de Cambra, etc.

També actua en els cicles de música de cambra del Palau de la Música de València.

Com a professor invitat, ha impartit cursos de trompeta en diferents ciutats d'Espanya (Múrcia, Alacant, València, Jaén, etc).

El seu repertori comprén els principals concerts per a trompeta dels períodes barroc, classicisme, romanticisme i contemporani.

És membre del grup de cambra “Quartet Scarlatti”

PILAR CABRERA_orgue

Naix a Granada en 1964 i comença els estudis musicals a l'edat de sis anys davall la direcció dels seus pares. Compagina els estudis de música amb els de ballet.

Dedicada de ple a l'activitat concertística, Pilar Cabrera actua des de 1982 a Europa i Estats Units com a solista, amb trompeta, percussió, vent metall, orquestra de cambra i orquestra simfònica.

En 1981 és nomenada Concertista Juvenil de l'any i se li atorga la Primera Medalla de Joventuts Musicals de Granada. En 1984 obté el Primer Premi d'Orgue en el Concurs Permanent de Jóvens Intèrprets de Joventuts Musicals d'Espanya.

Com a pianista ha rebut les ensenyances de Rosa Sabater, Tamas Vesmas, Gloria Emparan i Alfredo Gil. Però és l'orgue l'instrument al qual dedica tota la seua atenció, entre els seus mestres cal destacar Montserrat Torrent (Barcelona), Daniel Roth (Paris) i Rosalinde Haas (Frankfurt am Main).

En 1989 obté, en orgue, el Diplom der künstlerischen Abschlussprüfung en l'Escola Superior Robert Schumann de Düsseldorf, amb la màxima qualificació.

En 1986 va realitzar el primer enregistrament en disc del gran orgue Blancafort de 4 teclats, l’Orgue del Sol Major de Marbella.

El CD de Pilar Cabrera amb la firma Motette, Die Sonnenorgel von Marbella, el primer exemplar del qual va ser dedicat a SSMM Els Reis d'Espanya, ha rebut grans elogis i altes recomanacions en la premsa musical internacional. Actualment Pilar Cabrera és organista del gran orgue Blancafort, orgue del Sol Mayor de l'Església Ntra. Sra. de la Encarnación de Marbella.

SPANISH BRASS_Luur-Metalls

En 1989 cinc músics espanyols van crear un projecte musical eclèctic i innovador, que han desenvolupat al llarg dels anys en diversos camps: la interpretació, la pedagogia i la creació musical. Actualment realitzen gires per tot el món, cursos dirigits a la música de cambra i enregistrament de discos.

El seu repertori és un dels aspectes més treballats de les seues actuacions, junt amb la posada en escena. SPANISH BRASS Luur-Metalls també aposta pel desenvolupament i la creació de noves músiques, raó per la qual treballa tant amb compositors de reconegut prestigi com amb jóvens de gran projecció.

SPANISH BRASS Luur-Metalls interpreta obres concertants amb orquestra. Cal destacar l'estrena a Europa, amb l'orquestra Ciutat de Granada davall la direcció de Josep Pons, del Concert per a Quintet de Metalls i Orquestra de Corda, de Karel Husa. Amb la mateixa orquestra i director, ha realitzat l'estrena absoluta de Couleurs du Temps, del prestigiós compositor Maurice Jarre.

En 1996 obtenen el Primer Premi del 6t Concurs Internacional per a Quintets de Metall “Ville de Narbonne” (França), considerat el de major prestigi per a la dita formació.

Ha publicat cinc discos compactes.

SPANISH BRASS Luur-Metalls ha participat en importants esdeveniments com el Festival Internacional de Música de Santander (Espanya, 2000), Lucerne Festival (Suïssa, 2001), Bonner Herbst (Alemanya, 1997), New York Brass Conference (USA, 1997, 1999), Muzyka Statym Krakowie (Polònia, 1997), Festival de Musique de Radio-France (França, 1996), Festival Internacional de Música i Dansa de Granada (Espanya, 1996), Great American Brass Band Festival (USA, 2001), Festival Internacional de Música Contemporània d'Alacant (Espanya, 1998, 2001), Cheju Summer Festival (Korea, 2000), i Schleswig-Holstein Musik Festival (Alemanya, 2002), entre d’altres.

Ha creat l'Acadèmia SPANISH BRASS, on impartix classes a músics de tot Espanya. Els seus components han sigut professors de diverses acadèmies internacionals.

COMPONENTS

CARLOS BENETÓ GRAU_trompeta
JUANJO SERNA SALVADOR_trompeta
MANUEL PÉREZ ORTEGA_trompa
INDALECIO BONET MANRIQUE_trombó
PEDRO CASTAÑO CASTAÑO_tuba
 

IGNACIO RIBAS_orgue

Natural de València, realitza els estudis de piano, clavecí i orgue en el Conservatori Superior de València i Barcelona.

Davall la direcció de Montserrat Torrent, aprofundix en la tècnica organística, va ser premiat en el Concurs Nacional de Joventuts Musicals celebrat a Girona en 1988, i també va obtindre el Premi Andrés Segòvia d'interpretació de música Espanyola a Santiago de Compostel·la l'any 1990.

Des de 1990 a 1998 realitza diversos cursos especialitzats amb els professors M. Guyard i Jean Boyer (música francesa), H. Meister i Michael Radulescu (integral de la música de J S. Bach), Guy Bovet i Montserrat Torrent (música ibèrica) i Zsigmond Szatmáry (música contemporània).

Com a solista o acompanyant de diversos grups vocals o instrumentals, ha participat en nombrosos cicles de concerts i festivals internacionals a Espanya, Suïssa, Itàlia, França, Alemanya, Portugal, Canadà i EUA.

Actualment és organista en l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella i del Cor Nacional de Petits Cantors d'Andorra, país on residix des de 1993 i on exercix la seua activitat pedagògica. És director artístic de les activitats musicals de la Fundació Amics dels Orgues de les Valls d’Andorra des que es va crear en 1999. En 2002 va crear l'Acadèmia d'Òrgan Contemporani que, a càrrec de diversos organistes de prestigi, se celebra anualment a Andorra.