Sota la temàtica l'orgue concertant, volem oferir-los el cicle de sis concerts que conformen la programació del Festival Concerts de la Tardor, en esta vuitena edició.

Al llarg dels sis concerts tindrem l'oportunitat d'escoltar orquestres, solistes instrumentals, concertistes d'orgue i a més un programa amb música d'orgue a quatre mans.

El concert d'obertura del dia 1 d'octubre, serà a càrrec de l'Orquestra de la Marina Alta juntament amb el seu director titular, Francisco Estévez. Esta formació té com a meta promocionar els jóvens professors i futurs professionals amb talent de la nostra comarca. En el seu programa de concert podrem escoltar el trompetista Jaume Signes i la jove guitarrista de Pedreguer Cristina Martí.

El flautista Juan Ramón Pérez, presentarà de forma concertant juntament amb l'orgue de Pedreguer en el seu recital del 8 d'octubre, una rica varietat de flautes de bec renaixentistes i barroques.

Dos reputats concertistes seran els encarregats de realitzar els recitals d'orgue sol enguany: el solista italià Guido Iotti i l'organista titular de la Catedral de Sevilla, José Enrique Ayarra, interpretaran uns originals programes de música italiana, ibèrica, francesa i alemanya en els concerts dels dies 15 i 22 d'octubre respectivament.

Els organistes Jordi Vergés i Fabio Ciofini oferiran en el seu recital un programa d'obres per a orgue a quatre mans, originals i transcrites a l'orgue.

I com a concert de clausura, la prestigiosa orquestra Il Concerto Accademico, fundada per la violinista Margherita Marseglia, serà l'encarregada d'estrenar l'obra encàrrec del Festival: el Concert per a orgue i orquestra del compositor anglés Gordon Lawson.

Que la bona música d'orgue juntament amb els seus millors intèrprets òmpliga l'esperit del nostre fidel públic en esta vuitena edició dels Concerts de la Tardor.

Josep Vicent Giner
Director Artístic