Procurar una variada paleta d'artistes i repertori dins d'un criteri unitari ha sigut sempre la idea vertebradora del Festival Internacional d'Orgue de Pedreguer.

En esta novena edició comptarem amb dos grans formacions que inauguraran i clausuraran el cicle respectivament. L'agrupació encarregada d'obrir el festival serà l'Orquestra de la Marina Alta, junt amb jóvens solistes i davall les ordes del seu director titular Francesc Estévez; oferiran un programa amb concerts de G.F. Handel i A. Vivaldi.

Cantus Luminosus Brass, agrupació d'instruments de vent metall, en conjunció amb els solistes Jaume Signes, trompeta i Rafael Tortajada, trombó, ens presenten en el segon concert del divendres 14 d'octubre, música veneciana dels s. XVI i XVII, composta per a ser interpretada en la Basílica de S. Marcos de Venècia i que podrem escoltar ací, en versió per a conjunt de doble cor de metalls i fins a 12 components.

El Prof. José L. González Uriol, catedràtic d'orgue del Conservatori Superior de Música de Saragossa, oferirà el divendres 21 d'octubre, el primer recital a solo, amb una variada selecció d'obres d'autors ibèrics i europeus dels s. XVI, XVII i XVIII.

El divendres 28 d'octubre tindrem l'oportunitat d'escoltar per primera vegada en el nostre festival l'agrupació orgue-clarinet. El Prof. Josep Mª Mes i Bonet, orgue, junt amb el solista Oriol Romaní, clarinet, interpretaran obres de A. Soler, J.S. Bach i W.A. Mozart.

El segon recital a orgue solo estarà a càrrec del Prof. Esteban Elizondo, que ja ha actuat brillantment en alguna edició anterior. Ens oferirà un programa amb obres per a orgue de J.S. Bach i autors bascos del període romàntic.

Com a concert de clausura, l'Orquestra Simfònica d'Alacant davall la batuta del seu director titular el mestre Joan Iborra, interpretarà, entre altres, el concert per a orgue i orquestra de F. Poulenc i la sèptima simfonia de L.v. Beethoven.

Que la bona música d'orgue òmpliga el nostre esperit en les acolorides vesprades de tardor.

Josep Vicent Giner
Director Artístic